TUINCENTRUM VAN DER VELDEN - HELMOND  [ februari 2012 ]

Op 10 februari 2012 was het zover. Ik doe mee met het evenement in Helmond, want het was mij vorig jaar goed bevallen. Ik vertrok om 06:00 uur, het was min 10 graden. Aangekomen bij het tuincentrum moest ik wachten, ik was zonder file te vroeg aanwezig. Tegen 08:00 uur kwamen de andere leden en werd het hek open gedaan. Het voordeel van een tuincentrum is dat er altijd voldoende karren aanwezig zijn. Het nadeel was dat deze karren buiten stonden, wel onder een afdak maar toch heel erg koud aanvoelden. Ondanks handschoenen en hard werken waren wij verkleumd door de kou, maar de koffie was warm. Na het opbouwen konden wij om 11:00 uur de eerste treintjes laten rijden. Het was niet zoals vorig jaar dat het publiek al langs kwam tijdens het opbouwen, het was zelfs erg rustig. In de advertentie en op de borden langs de wegen stond, dat wij aanwezig waren op zaterdag en zondag, dus wij hoopten maar dat het daar aan lag. Wel hadden wij het er over dat dit het laatste weekend zou zijn waarin geschaatst kon worden, dus afwachten maar. Om 18:00 uur werden wij getrakteerd op pizza's, die hadden we nodig, want het begon al flink af te koelen. Na het eten werden extra truien en jassen aangetrokken. Het was moeilijk om warm te blijven. Om 19:00 uur waren er over de gehele dag 20 bezoekers geweest en ik vond het welletjes. Ik had een huisje gehuurd in Mierlo, 16 kilometer van het tuincentrum waar mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen verbleven, dus kon ik mij met hen vermaken. De zaterdag ben ik om 08:00 uur vertrokken bij min 13 graden, met in mijn achterhoofd de vraag "wat zal het vandaag worden ?" Bij aankomst vroeg ik aan Ton of er gisteravond nog bezoekers waren geweest. Hij zei dat het erg druk was geweest, er waren wel twee bezoekers geweest.

Om 09:00 uur begon het te lopen met enkele tientallen bezoekers en meer. Het was een leuke dag met een groot aantal bezoekers en de reacties waren zeer lovend. De eigenaar zei dat er op een normale zaterdag in deze periode ongeveer vijftig klanten kwamen, dus hij was erg tevreden. Omdat de meeste bezoekers toch ook wel wat in het tuincentrum kochten en hij hoopte dat het zondag ook zo zou zijn. Zondag zou het tuincentrum open zijn van 11:00 uur tot 17:00 uur. Voor 11:00 uur kwamen de bezoekers al binnen en bleef maar toestromen. Honderden bezoekers met soms files op het parkeerterrein en bij de modules. Ik ben die dag maar twee keer in de gelegenheid geweest om koffie te halen. We merkten dat een bezetting met zeven leden maar net haalbaar was, maar te weinig om even pauze te nemen. In al die jaren dat ik lid van NedTRAK ben, heb ik nooit zoveel bezoekers bij onze baan gezien. De reacties van de mensen waren goed, ze vonden het geheel een strakke, verzorgde en mooie uitstraling hebben. De eigenaar had voor de koffiehoek extra worstenbroodjes en gebak ingeslagen, maar op deze drukte had hij niet gerekend. Hij was om 14:00 uur al uitverkocht.

Om 17:00 uur waren we allen moe maar voldaan en zijn we begonnen met het afbreken van de baan. Hierbij heeft de eigenaar ook nog mee geholpen. Na het inladen bedankte de eigenaar ons en kregen wij allen een orchidee in pot mee en een enveloppe voor de vereniging. Hierna naar huis met onderweg bij Utrecht nog een flinke sneeuwbui.

een deelnemer