In dit gedeelte van onze website wil het bestuur van de spoorgroep NedTRAK zich in het kort aan u voorstellen.

VOORZITTER

Mijn naam is Paul Poels en ik ben sinds 12 april 2014 voorzitter van de spoorgroep NedTRAK. Ik ben al een aantal jaren lid van de vereniging en na een poosje als B-lid te hebben meegezwommen met de grote jongens ben ik gevraagd om als evenementencoördinator toe te treden tot het bestuur van de spoorgroep.

Na een jaar als evenementencoördinator en het organiseren van tweemaal de Udense Modelspoordagen kwam plotseling de positie van secretaris vacant. Dit heb ik een aantal jaar met heel veel plezier gedaan. Na het plotselinge overlijden van Ton de Geest, ben ik sinds 12 april 2014 werkzaam als voorzitter. 

Ik hoop het voorzitterschap nog vele jaren met instemming van de leden te mogen uitvoeren.

Paul Poels - Voorzitter

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

PENNINGMEESTER (EN WEBMASTER)

Mijn naam is Dunie Wijbenga en ik ben sinds 1983 lid van de spoorgroep NedTRAK. Toen deze club een maatje groter groeide, is besloten een echte vereniging op te richten. Op 24 augustus 1992 werd de spoorgroep NedTRAK een echte vereniging en vanaf die datum ben ik ook in functie als penningmeester.

Sinds 12 april 2014 mag ik naast het penningmeesterschap ook, samen met Ed Hol, de website verzorgen.

De aanstichter van de modelspoorhobby was mijn opa, die mij 6-jarige leeftijd het bekende ovaaltje met locomotief en drie wagentjes cadeau deed. Een ovaaltje in schaal N, een formaat dat mij tot op de dag van vandaag nog steeds zeer goed bevalt.

De vaste modelspoorbaan heeft nu plaatsgemaakt voor een modulaire baan met als groot voordeel de enorme flexibiliteit die je hiermede krijgt. Alhoewel het soms moeilijk kiezen is tussen de werkzaamheden als penningmeester en het bezig zijn met de echte modelspoorhobby, zie je op deze manier wel vele facetten van deze boeiende hobby. Een hobby binnen een vereniging om nog jaren mee bezig te zijn.

Dunie Wijbenga - Penningmeester

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

NORMEN & TECHNIEK

Mijn naam is Jaco Hagoort en ik ben bestuurslid Normen & Techniek van de vereniging. Als er nieuwe wijzigingen, voor het bouwen van modules, voorgesteld worden, maak ik hiervoor de tekeningen en de teksten. Alles natuurlijk in overleg met de overige bestuursleden en de leden zelf. Verder hou ik mij bezig met de techniek van de baan, zoals de NTC en het maken van de bekende koudkoppelstukjes.

Sinds de begin jaren tachtig ben ik lid van de spoorgroep en een tiental jaren later maakte ik deel uit van het bestuur. Ik ben begonnen met één standaardmodule, die ik later uitgebreid heb naar een keerlus, welke inmiddels ook weer herzien is. Als klein kind speelde ik volop met de bekende LEGO-treinen. Echter door ruimte gebrek ben ik overgegaan naar N-spoor. Een paar jaar later werd ik lid van de spoorgroep.

Jaco Hagoort - Normen & Techniek

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

EVENEMENTEN

Mijn naam is Peter van Dalen en ik ben sinds 8 april 2017 bestuurslid evenementen. De eerste keer dat ik NedTRAK tegen kwam was in 2008 bij een lokaal evenement van een tuincentrum. Na een kijkje achter de baan en even mee rijden met mijn eigen treinen, ben ik lid geworden.

Mijn eerste N spoor treinset (NS1127 met plan e rijtuigen) heb ik op mijn 17e gekregen. Daarvoor had ik wel Lego treinen, die ik nog steeds heb. Ondertussen is de verzameling N spoortreinen aardig uitgebreid, alleen de ruimte om te rijden ontbreekt. Bij NedTRAK is deze mogelijkheid er gelukkig wel als er een mooie modulebaan is samen gesteld.

Zonder modules geen baan, dus ben ik zelf ook begonnen met bouwen. Het zelf bouwen lijkt in het begin best moeilijk, maar als je eenmaal begonnen bent, dan krijg je de smaak snel te pakken. Je hebt veel vrijheid om, naar eigen inzicht, een module te bouwen. De regels die er zijn, zijn nodig om er een geheel van te kunnen maken. Ondertussen heb ik al meerdere modules.

Wat houdt mijn funktie in?

In deze funktie verzorg ik evenementen van onze vereniging. Hierbij kan je denken aan de deelname aan beurzen, maar ook de kleinere lokale evenementen. Daarnaast hebben we onze eigen contact dagen en verenigingsdagen. Ik houd me bezig met de organisatie en alles wat er om heen hangt, zoals bijvoorbeeld de contacten met andere verenigingen en organisatoren bij evenementen en beursen.

Bij elk evenement wordt er een uitnodiging naar de leden gestuurd om mee te doen. Naar aanleiding van de inschrijvingen, het soort baandelen en de beschikbare ruimte maak ik een baanplan,

Mocht u meer willen weten, neem dan gerust contact met mij op.

Peter van Dalen - Bestuurslid Evenementen.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

SECRETARIS (EN REDACTIE/WEBMASTER)

Mijn naam is Ed Hol en ik ben sinds enige jaren de redacteur van De N-koppeling, het cluborgaan van onze spoorgroep. Behalve het verzamelen van kopij, ben ik ook verantwoordelijk voor het samenstellen, printen, vouwen, nieten en verzenden. En kopij is altijd welkom.

Sinds 12 april 2014 ben ik secretaris van de Spoorgroep NedTRAK. Een mooie uitdaging naast de redactie van de N-Koppeling en de fucntie van webmaster van de site.

Ik ben al een aantal jaren lid van de spoorgroep. Door de vrijheid om zelf modules te bouwen, kan ik mij heerlijk uitleven op mijn modules. Het is niet nodig om hetzelfde te bouwen als een ander, dus je kan je fantasie geheel op je module loslaten. Ik ben in het bezit van verschillende modules, zoals de kermis, winter en de laatste met bootjes en echt water op schaal.

Ed Hol - Secretaris

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.