MOGEN WIJ ONS AAN U VOORSTELLEN.

Onze vereniging is op modulebouw gebied in schaal N [ 1:160 ] de oudste actieve vereniging in Nederland. Modulebouw voor een groter publiek in Nederland, is in 1978 ontstaan naar aanleiding van de arikelen in het blad RAILHOBBY, hetgeen ook in 1978 is begonnen.

De spoorgroep NedTRAK is een vereniging bestaande uit ongeveer 25 leden, die verspreid over heel Nederland de modelspoorhobby bedrijven. De vereniging heeft geen eigen verenigingsgebouw en onze leden komen periodiek bijeen met of zonder eigen modules op contactdagen en / of evenementen. Zowel de modules als het rollend materieel zijn eigendom van de leden en alleen de baanautomatisering is eigendom van de vereniging.

De NedTRAK gebruikt het systeem iTrain/Dinamo. Hiermee wordt het treinverkeer geautomatiseerd terwijl elke keer weer een andere modulebaan kan worden gebouwd. Derhalve een optimale flexibiliteit zodat de modulebaan telkens kan worden aangepast aan de beschikbare ruimte.

Deze elektronica is eigendom van de vereniging. Het voordeel is dat elk individueel lid slechts hoeft zorg te dragen voor een aantal genormeerde contactdozen en bedrading onder zijn of haar module. Tijdens evenementen wordt de elektronica aangesloten en kan er worden gereden. Natuurlijk kan dit ook zelf worden aangeschaft om op dezelfde manier thuis te rijden. Je kunt dus thuis  rijden via je eigen aangeschafte iTrain/Dinamo of je sluit gewoon je eigen trafo aan op de genormeerde contactdoos onder de module. Ben je minder technisch? Ook dan kun je heel gemakkelijk deelnemen aan NedTRAK-bijeenkomsten.Via de vereniging wordt daarbij alle hulp en informatie verstrekt.

De leden van onze spoorgroep worden door middel van het cluborgaan de "N-koppeling", dat viermaal per jaar verschijnt, Facebook en Whatsapp op de hoogte gebracht van nieuwe ontwikkelingen, nieuwe bijeenkomsten en verslagen van gehouden evenementen. Periodiek worden er test- en oefendagen gehouden, waarop de modules en overige attributen kunnen worden gekeurd en getest op hun goede werking. Daarnaast wordt onze spoorgroep regelmatig uitgenodigd door andere verenigingen of neemt zij deel aan hobbybeurzen en andere evenementen, waarbij wij onze modulebaan voor een groot publiek kunnen demonstreren. Onze leden zijn bij evenementen altijd herkenbaar middels onze gele sweathers met het clublogo. Deelname aan onze spoorgroep staat open voor personen van 16 jaar en ouder en het bezit van een module is niet noodzakelijk. Organisatoren van evenementen, welke belangstelling hebben voor een modulebaan, worden eveneens verzocht contact met ons op te nemen. Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bezoek ons op één van onze evenementen.

ONZE MODULEBAAN.

Onze spoorgroep is in staat een modelspoorbaan van vrijwel onbeperkte afmetingen te demonstreren op elke geschikte locatie en wordt feitelijk alleen beperkt door het aantal beschikbare modules en / of de beschikbare ruimte. Een standaard module heeft een afmeting van 120 x 40 cm. Om niet alleen een rechte spoorbaan uit te beelden en ook omdat niet elke ruimte voldoende lang is, zijn er ook boog- en keermodules beschikbaar. Onze leden zijn vrij om hun modules naar eigen inzicht en kunde te bouwen, alleen de ligging van de sporen, de standaard bedrading en de afmetingen van de modules zijn aan normen gebonden. Hierdoor zijn alle modules op elke plaats in de modulebaan aan elkaar te koppelen. Op de modulebaan is een continue treinverkeer mogelijk, waarbij iTrain/Dinamo op de achtergrond de beveiliging voor zijn rekening neemt. Het spel-element blijft echter voor onze leden altijd gewaarborgd. Door de lengte van onze modulebanen zijn onze leden in staat om treinen met hun werkelijke lengte te demonstreren.

PRESENTATIE

Onze modulebaan heeft een verzorgde uitstraling en mede dank zij de toegepaste verlichting blijft zij ook in donkere ruimtes attractief. De baan zelf is afgerokt met zwarte stof, hetgeen een verzorgde indruk maakt. Onze leden dragen gele sweathers met het clublogo, zodat zij altijd als deelnemers herkenbaar en aanspreekbaar zijn. Kortom de baan heeft een uniforme uitstraling.